Tovarniško obnovljeni računalniki

Pri nakupu računalnika se nas večina sprašuje, kako bi dobili res dober in zanesliv računalnik poceni. Od naših zahtev in finančnih omejitev je odvisna naša selekcija. Znotraj te selekcije pa spet enako, nas večina gleda, kako bomo za tako ceno dobili dober računalnik, ali pa enako zmogljiv računalnik za nižjo ceno. Tovarniško obnovljen prenosnikV trgovinah imamo oznake na cenah tudi v evrih na kilogram, pri računalnikih pa takih oznak ni. Sami ali s pomočjo si poskusimo ustvariti oceno in nekako oceniti faktor zmogljivosti za določeno ceno. Refurbished ali tovarniško obnovljeni računalniki imajo faktor zmogljivost / ceno najvišji med nerabljenimi računalniki.

Tovarniško obnovljeni računalniki so bili vrnjeni proizvajalcu zaradi preklica naročil, vračila eksponatov in neprodanih zalog. Potem so pregledani in po potrebi popravljeni, ter zapakirali v originalno embalažo. Nekatere računalnike posodobijo ali dodajo dodaten spomin. Samo brezhibni računalniki gredo nazaj na trg in ne smejo biti pa prodani kot novi.

Obnovljeni računalniki so lahko vseh vrst: Prenosniki, tablični računalniki, stacionarni (namizni in “podmizni”), delovne postaje…. Vse večje računalniške proizvodnje se ukvarjajo z neprodanimi zalogami in preslabimi uspehi prodajnih akcij. Posledično je ponudba odvisna od narejenih in neprodanih računalnikov. Ponudba teh računalnikov je zelo široka kar se tiče zmogljivosti in tudi rang cen je temu primeren.  Za zelo dober tovarniško obnovljen računalnik boste odšteli še vedno veliko, a še vedno manj kot za novega.

Proizvajalci garantirajo brezhibno delovanje obnovljenih računalnikov. Zagotavljajo enako kakovost in ponujajo uradno garancijo. Vsi izdelki so originalno zapakirani! Na takih računalnikih je navadno tuja tipkovnica, priložene pa so nalepke s slovenskimi znaki. Če je že naložen operacijski sistem je navadno tudi v tujem jeziku, kar pa se da zamenjati – z nekaj znanja seveda.

Ne glede ali ste fizična oseba ali podjetje je ta ponudba zelo privlačna in zanimiva za posodobitev računalniške opreme ali nakup novega. Obnovljeni računalniki oziroma refurbished  računalniki so odličen način, da zmanjšate stroške in prihranite nekaj denarja.