Tovarniško obnovljeni prenosniki

Refurbished laptops ali po slovensko tovarniško obnovljeni prenosniki so in še bodo spreminjali računalniški trg. Zakaj bi kupili prenovljen prenosnik?

Ker imajo vsi tovarniško obnovljeni računalniki certifikat proizvajalca, so enake kakovosti, kot če bi kupili starejši, nerabljen računalnik. Proizvajalec namreč nadgradi in/ali zamenja strojno opremo in preveri vse komponente prenosnika. Pozorni pa bodite na embalažo, ki mora biti originalna neodprta, po možnosti s certifikatom proizvajalca.

Tovarniško obnovljeni prenosnikDobre lastnosti prenosnikov:

  • manjša poraba energije
  • uporaba kjerkoli
  • za uporabo ne potrebujemo miške tipkovnice in ekrana (prikazovalnika)

Enako kot pri osebnih računalnikih lahko uporabljamo miško, tipkovnico in monitor ter vse ostale naprave. Če se da priključiti napravo na osebni računalnik, se zagotovo lahko enako stori tudi s prenosnikom. Skratka so z uporabniškega vidika enaki ali boljši.

Večinoma “povprečni uporabniki” sprašujejo po ceni. Osebni računalnik je cenejši pri enaki konfiguraciji. Če pa tej ceni prištejemo še opremo (ekran, miško, tipkovnico, wireless…), potem je se cena približa ceni tovarniško obnovljenega prenosnika. Glede na to, da lahko prenosnik uporabljamo kot osebni računalnik in tudi za delo, se nam pa lahko v tem primeru znižajo skupni stroški.

Glede raziskave cen in trga računalnikov ter prenosnikov, se lahko obrnete name. Vam pa zaupam mojo skrivnost: Moj vir informacij je vse, kar google najde.