Refurbished prenosniki

Tovarniško obnovljeni – Refurbished prenosniki

Obisk trgovine in izbira računalnika ni edina možnost – lahko se odločite za nakup rabljenega prenosnika, ena možnost pa je, da kupite refurbished oziroma tovarniško obnovljen izdelek.
Prav tako nakup novega prenosnika marsikateremu kupcu zbuja vsaj nekaj nelagodja, saj se je treba posvetiti izbiri med neštetimi različnimi modeli ter številnimi prodajalci in znamkami.

Kaj je refurbished prenosnik?

Tovarniško obnovljen prenosnikRefurbished prenosniki se uvrščajo med nove in rabljene izdelke. Niso novi, kot jih dobite na prodajnih policah prodajalcev ali neposredno od proizvajalcev, niso pa niti rabljeni, kakršne prodajajo fizične osebe in specializirani prodajalci. Tovarniško obnovljeni prenosniki so tisti, ki so bili tako ali drugače uporabljeni, nato pa vrnjeni proizvajalcu oziroma pooblaščenemu servisu, pregledani in po potrebi popravljeni ter nato poslani nazaj v prodajo. Tu ne gre za rabljene prenosnike, kot si ta pojem navadno predstavljamo, temveč za razstavne eksponate, vrnjene izdelke, neprodane zaloge in podobno. Pomembno pa je, da gredo računalniki pred nadaljnjo prodajo še enkrat skozi servis, kar pomeni, da so popolnoma delujoči.

Prednosti refurbished prenosnikov

Glavna prednost tovarniško obnovljenih prenosnikov je seveda cena, saj je ta pogosto znatno nižja od cene enakih modelov, ki se prodajajo kot novi. Nakup refurbished prenosnika je tako smiselna odločitev za tiste, ki želijo pri nakupu računalnika nekaj prihraniti, ne da bi pri tem tvegali zanesljivost naprave. Pravzaprav lahko tovarniško obnovljenim prenosnikom celo bolj zaupate, saj gre za vsaj dvakrat preverjene naprave, torej ne bo prišlo do kakšnih nepričakovanih težav ali serijskih okvar, kot se to včasih dogaja pri novih izdelkih. Za konec pa gre omeniti še ekološko ozaveščenost, ki je sicer redko glavno gonilo pri izbiri računalnika, a vsekakor ne škodi – refurbish postopek je veliko bolj prijazen do narave kot postopek izdelave nove naprave, prav tako lahko z nakupom takšnega računalnika poskrbite za to, da naprava ne bo prezgodaj pristala na odpadu.