Rabljen prenosni računalnik z garancijo

Dober in poceni prenosni računalnik z garancijo

Cene rabljenih prenosnih računalnikov se močno razlikujejo od cene novih. Vsi hočemo dober, zmogljiv in kvaliteten računalnik, vendar si večina nas, glede na finančno stanje, ne more privoščiti novega dobrega prenosnika. Nočemo tvegati in kupiti rabljenega, saj nimamo garancije, in če prodajalca ne poznamo, lahko nastane problem, če kaj ne deluje kot obljubljeno.

Kje lahko dobite rabljen računalnik z garancijo?

Rabljen prenosni računalnik z garancijoProizvajalci so že pred časom v njihovih tovarnah začeli obnavljati rabljene računalnike, ki jih pošljejo nazaj na trg z oznakami ali nalepkami, da so v refurbished stanju. Taki računalniki so tovarniško obnovljeni in testirani ter imajo proizvajalčevo oz. tovarniško garancijo, ki jo je v nekaterih računalniških trgovinah mogoče podaljšati. Refurbished računalniki imajo mogoče kakšno kozmetično napako, vendar morajo prestati enake teste kot novi, zato proizvajalci obljubljajo, da so enako kvalitetni.

Na kaj morate biti pazljivi?

Tovarniško obnovljeni računalniki imajo enako pot do končnega uporabnika kot novi računalniki. Refurbished v direktnem prevodu pomeni prenovljen oz. obnovljen. V nekaterih trgovinah in servisih računalniške opreme, ki navadno tudi odkupujejo rabljeno opremo in ponujajo staro za novo, so frazo “refurbished računalnik” prevedli drugače kot drugi. Refurbished pri slednjih ne pomeni tovarniško obnovljen ampak samo obnovljen (najverjetneje v njihovem servisu). Vsi tovarniško obnovljeni računalniki imajo eno leto garancije.

Refurbished prenosnik ali po slovensko rabljen prenosni računalnik z garancijo je enake kvalitete kot nov in deluje enako, kot tisti, ki so ga pred časom kupili novega. Njihova slabost je, da niso tako zmogljivi kot novi in bolj zmogljivi prenosni računalniki, najbolj očitna prednost je odlična cena glede na zmogljivost.