Rabljeni prenosniki

Kupovanje rabljenega prenosnika

Ena izmed opcij je tudi nakup rabljenega prenosnika, kar je gotovo privlačna izbira za tiste, ki želijo prihraniti kakšen evro. Vendar pa je nakup rabljenega računalnika nekoliko drugačen postopek od obiska v trgovini, zato morate biti pozorni na nekaj možnih zapletov, saj se je med poplavo prenosnih računalnikov na trgovskih policah včasih kar težko znajti, poleg tega svoje izdelke ponujajo tudi drugi prodajalci.

Na kaj morate biti pozorni pri kupovanju rabljenega prenosnikia

Rabljeni prenosnikiNajprej je treba seveda najti zanesljivega prodajalca oziroma verodostojen oglas, kar ni vedno lahka naloga, še posebej če iščete katerega izmed tržno bolj zanimivih modelov. Preverite, ali ima oglas vse potrebne podatke o računalniku, nujne so tudi slike. Tako lahko že na prvi pogled presodite, ali je ponudba ugodna ali ne, prav tako lahko ocenite, ali je prenosnik v dovolj dobrem stanju za nakup. Pozanimajte se o starosti in ohranjenosti računalnika, kar lahko preverite na slikah, lahko pa tudi zastavite dodatna vprašanja prodajalcu.

Pred nakupom prenosnik preizkusite, če je to le možno. Pomembno je, da preverite funkcionalnost računalnika, katere s slik ni mogoče razbrati. Preverite delovanje zaslona, tipkovnice in sledilne ploščice, če je možno tudi delovanje baterije. V primeru, da je že nameščena programska oprema, preverite tudi to.

Na koncu pa se morate seveda pozanimati še o garanciji, ki je zelo dobrodošla pri nakupu rabljenega prenosnika, saj predstavlja dodatno varovalko v primeru, da gre kaj narobe. Vseeno pa pozornega kupca nima kaj skrbeti, saj ni težko najti verodostojnih oglasov in poštenih prodajalcev, če le posvetimo iskanju dovolj časa.