Poslovni prenosniki vs osebni prenosniki

Razlike med osebnimi in poslovnimi prenosniki

Vzdržljivost in življenjska doba

Poslovni prenosniki so narejeni tako, da bodo zdržali veliko dlje od osebnih prenosnikov in bodo prenesli tudi malo bolj grobo ravnanje. Običajno imajo bolj robustno konstrukcijo ohišja, izdelanega iz močnejših materialov, kot sta aluminij in magnezij, pri osebnih pa je ohišje ponavadi iz plastike.
Poslovni prenosniki imajo tudi daljše garancije, daljši skladiščni čas nadomestnih delov in enot, boljšo tehnično podporo, dodatne varnostne značilnosti in jih lahko daljinsko uporabljamo. Poslovne prenosnik se tudi lažje vzdržuje, popravlja in nadgrajuje.

Povezljivost – Priključki

Osebni in poslovni prenosnikVeliko priključkov, je značilnih izlkjučno za poslovne prenosnike. Čitalec prstnih odtisov in smartcard imata varnostno funkcijo, ki je pri osebnih prenosnikih praktično ni. Poslovni imajo tudi mnoge druge dodatne funkijske priključke na primer: možnost  da sprejme SIM kartico. Poslovni prenosniki imajo tudi najnovejše priključke, značilne za prenosnike višjega razreda. Dober primer tega sta HDMI in USB priključek. USB2 ima praktično že vsak računalnik, pred časom se je pojavil USB3, se počasi uveljavljal in je vedno bolj pogost. Enako velja za HDMI. Osebni prenosniki imajo samo priključke, katere bomo verjetno potrebovali doma. Poslovni prenosniki pa imajo več priključkov, od zastarelih do najnovejših, saj morajo biti kompatibilni tudi z zastarelo opremo (Npr: Mnogo konferenčnih sob in predavalnic ima zastarele projektorje.) in hkrati omogočati, da bo delo opravljano čimhitreje. Mobilne delovne postaje, ki so zelo zmogljivi poslovni prenosniki imajo skoraj vse priključke, ki jih bi kdajkoli lahko uporabili, saj pri poslu ne smemo igubljati časa, ker to pomeni manj dobička.

Cena poslovnih prenosnikov proti ceni osebnih prenosnikov

Računalniški trg je zelo konkurenčen, saj kar mnogo podjetij tekmuje za večji delež trga. Poglavitni razlog, zakaj poslovni prenosniki stanejo več kot osebni, je zato, ker podjetja (velika in mala) želijo računalnike, ki bodo delovali dolgo, brez zapletov in so enostavni za vzdrževanje. Na ceno vpliva kvaliteta prenosnika, povezljivost oz. število priključkov, dodatne funkcije in še marsikaj.Prenosniki prihajajo v mnogih verzijah. Obstajajo namizne zamenjave, igričarski, lahki in tanki, 2 v 1  – Transformerbook-i in tudi prenosne delovne postaje. Označba osebni oz. poslovni prenosnik prihaja s strani proizvajalcev. Te računalniki imajo podobne glavne komponente in osnovni operacijski sistem. Če potrebujete prenosnik za domačo uporabo, najverjetneje ne boste potrebovali dodatnih funkcij poslovnih prenosnikov. Sedaj ko razumete te razlike, se lahko odločite, če so poslovni prenosniki vredni dodatnih stroškov.